0
KANAVİÇE MASA ÖRTÜSÜ VE RUNNER ÖRNEKLERİ NEDİR NE DEĞİLDİR ?
Kanaviçe, çarpı işi demektir. Kare desenli ve keten kumaş üzerine, çapraz işlemelerle bir modele göre Yapılan el işidir. kanaviçe'nin tarihi çok eski olduğu bilinmektedir öyleki, Eski Türklere kadar dayanır. Orta Asya’dan başka ülkelere yayıldığına inanılmaktadır. Kanaviçe örnekleri eski şatafatını kaybedip hazıra yönelişler artsa da son zamanlar da yeniden hak ettiği yere gelmiştir. Hazırın el işi gibi olmadığı anlayışının yeniden yaygınlaşmasıyla kanaviçenin de değeri arttı.
Salonumuzdaki masaya örttüğümüz kanaviçe bir masa örtüsü çok şık görünüyor. Hanımlar kanaviçeden çok güzel kanaviçe modelleri işliyor. Kocaman güller, çiçekler, yapraklar, menekşeler… Son zamanlarda daha modern modellerin yayılmasıyla farklı kanaviçe şablonları bulup işleyen hanımlarda var. Son dönemlerde hayatımıza giren ve runner şeklinde anılan dar-uzun masa örtüleri de hanımlar tarafından çok tercih ediliyor. 120-150 cm uzunluğunda, 30-50 cm genişliğinde oluyor daha çok. Kenarları zarf, bohça ya da düz kapama şeklinde olabiliyor. Kenarlarına farklı işlemeler de yaptırılabilir. Salondaki eşyalarınıza göre sade bir runner örnekleri tercih edebileceğiniz gibi, kenarları boncuk işlemeli runner de kullanabilirsiniz.
Runner, daha çok dikdörtgen masalarda kullanılıyor. Runner; masa örtüsünün üstüne serilebileceği gibi masa örtüsü olmadan da kullanabilirsiniz. Kanaviçe işlemeli masa örtümüzün üstüne runner örtmek istediğimizde, örtü desenli olduğu için runnerin sade olması gerektiğine dikkat etmeliyiz. Eğer masa örtümüz işlemesiz sade bir modelse, runner kanaviçe işlemeli olmalıdır. Masa örtüsü ile runner arasındaki renk uyumu önemli burada.

~ Leyla Kayaaltı Levent hanımefendinin katkıları ile...


Kanaviçe Masa Örtüsü Modelleri

 Kanaviçe Masa Örtüsü








Kanaviçe Masa Örtüsü ve Runner Örnekleri Videosu


Konumuzda faydalanacağınız bilgiler kanaviçe malzemeleri kanaviçe nasıl yapılırkanaviçe kiti kanaviçe masa örtüleri kanaviçe pike takımları kanaviçe dergisi kanaviçe örnekleri kanaviçe nedir? tüm bunlara cevap bulabilirsiniz.
Next
This is the most recent post.
Previous
Önceki Kayıt

Yorum Gönder

Görüşleriniz Bizim İçin Degerlidir. Teşekkürler.

Featured Post

Kanaviçe Masa Örtüsü ve Runner Örnekleri

KANAVİÇE MASA ÖRTÜSÜ VE RUNNER ÖRNEKLERİ NEDİR NE DEĞİLDİR ? Kanaviçe, çarpı işi demektir. Kare desenli ve keten kumaş üzerine, çapraz iş...

 
Top